Om bloggen

Dette er min sjove blog, der hvor det kan handle om alt mellem himmel og jord. Jeg er kreativ, men kun i små portioner og jeg laver mad, men ikke alt er spændende, og jeg elsker at skrive, så det tror jeg bare, jeg gør. Intet emne er for lille, intet for stort og jeg håber at jeg ind i mellem vil komme med et lille humoristisk udbrud.

fredag den 12. juli 2013

Lykken er...

Sommer er helt fantastisk,  især når man spontant kører en aftentur på motorcykel rundt i Aalborg.
Det er fantastisk at se hvordan folk strømmede til fredagsrock i Karolinelund og alle bare strålede om kap med solen.
Ned forbi havnefronten til dufthaven som sydede af mennesker og bøffer... videre til vestre havnepromenade hvor folk sad og hyggede sig med medbragt mad eller grillede.
Hvorefter der pludselig lige der til højre står kamel på Fjordmarken. Så kørte vi en tur rundt på Vestre bådehavn. Så blev også vi luret og overvældet af den skønne aften og blev lokket af duften fra Pandekagehuset. Så vi måtte lige have en softice. Godt mætte for de er godt nok store deres små is, fortsatte vi vores færd. Vi kørte tilbage mod broen og nu havde kamelen fået besøg af elefanten.
Utroligt hvad Aalborg kan præstere når sommeren viser sig fra den allersmukkeste side.
Aalborg - din gamle skøge,  i aften charmerede du alle.

Tak for i dag, knus Mona.

Hyldeblomstsaft

Jeg har været i gang med at lave hyldeblomstsaft. I år ville jeg prøve noget nyt og i stedet for kun at bruge citroner, så brugte jeg også lime, appelsiner og hindbær.
Jeg brugte kun 75 g hindbær fordi jeg var bange for at de ville smage for kraftigt igennem.  Det gjorde de dog ikke, men det gav en helt fantastisk farve.

Det kan varmt anbefales at eksperimenteres med opskriften.

Knus Mona

onsdag den 10. juli 2013

Et bæredygtigt år

For et år siden var jeg leder på en camp for 36 14 årige fra 9 nationer med temaet RecycleTHIS.
Vi arbejdede med mange emner indenfor bæredygtighed. Vi havde blandt andet kun donerede materialer. Hvilket var med til at holde udgifterne på dette område helt nede. Vi havde blandt andet et helt rum fyldt med tøj som vi havde fået til lejligheden. Det blev flittigt brugt til diverse aktiviteter og efter campen donerede vi det videre til en organisation som sender tøjet til Rusland til venskabsbyer der.
Efter denne oplevelse har jeg nok tænkt meget over det her med genbrug og bæredygtighed.
Og mere eller mindre ubevidst har jeg ikke købt tøj og sko det seneste år.  Jeg har dog fået masser af tøj. Jeg har arvet fra min søster, min niece og min papdatter. Jeg har også fået gaver og her var det undertøj som jeg helst vil have som nyt og et par sko som faldt i turbanen. 
Det skal lige siges at jeg hader at shoppe,  så det har ikke været det store offer for mig. 
Men det er tankevækkende at man kan gå et helt år uden at købe nyt til garderoben.
Det næste år skal fortsætte hvor jeg slap, måske suppleret med lidt køb fra genbrugsbutikkerne.

Ha en dejlig dag.

Mona